Topoğrafik Maketler

Topoğrafik Maketler Nedir?

 Maketler günümüzde pek çok farklı alanda kullanılmakta olan ürünler olarak bilinmektedir. Bunlardan biri de yapıların kullanılacakları alanlar ile alakalı yapılacak olan ön çalışmalara dair maketlerdir. Topoğrafik maketler türü olarak adlandırılan bu maketlerde kotlar ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak çalışmalar yapılmaktadır. Hazırlanmakta olan bu maketlerin genel amacı, projelerin yapılacakları alanlardaki yükseltilerin özelliklerine göre doğru çalışmaların yapılabilmesidir. Bununla beraber arazilerin en verimli noktaları ortaya çıkartılmakta ve maketi hazırlatmakta olan kişilere gerekli bilgiler verilmektedir. Hazırlanmakta olan maketler, klasik tarzdaki yapı maketlerine oranla çok daha büyük ölçeklerde hazırlanmaktadır. Üretim materyallerinin hazırlanması esnasında fotoblok, mukavva ve karton gibi materyaller tercih edilir.

Topoğrafik Maketler Nasıl Yapılır?

Hazırlanacak olan topoğrafik maketler çeşitlerinde genel olarak arazinin katmanlarının gösterilmesi gerekir. Bu katmanların etkili şekilde ortaya çıkartılabilmesi adına ise lazer kesimler kullanılır. Yapılacak olan çalışmalar esnasında 3D yazıcılar sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yazıcılar sayesinde kusursuz eğim detayları daha önceki dönemlere oranla çok daha etkili şekilde yapılmakta ve ana araziye sahip olan dokulardan sapma olasılığı da ciddi anlamda düşecektir. Topoğrafik maketler için gerçekleştirilen tasarımlar esnasında coğrafi özellikler ve iklim şartları başta olmak üzere gerekli olan tüm detayların üzerinde özenle durulmaktadır. Doğru şekilde hazırlanacak olan bu maketler ile beraber arazideki en verimli yerlerin tespit edilmesi de sağlanmış olmaktadır. Ortaya çıkartılacak topoğrafik maket çeşitleri ile beraber inşa edilecek olan projeler ile alakalı fikirlerin etkili şekilde ortaya çıkartılmasına yardımcı olunur.

Ankara Maket

Ortaya koyulacak topoğrafik maket için hazırlanacak çalışmalarda mühendislik hesaplamaları en önemli etkendir. Bu aşamada yapılacak olan hata, maketin arzu edildiği gibi kusursuz görünmesini engelleyecektir. Aynı zamanda gerçekleştirilecek olan yanlış hesaplamaların sonucunda inşa sırasında ortaya beklenmedik tarzda sorunlar çıkacaktır. Hesaplamaların böylesine önemli olmasından ötürü mutlaka alanında deneyimli isimler ile çalışmaların yapılması gerekmektedir. Topoğrafik maketlerde görsellik her zaman ön plandadır. Bundan dolayı da maketin hazırlanması esnasında mutlaka kaliteli materyallerin tercih edilmesi gerekir. Lansman ve fuarlarda insanların dikkatlerini etkili şekilde çekebilmek adına görsellik ön plana çıkartılacak tarzda doğru materyallerin ve renklerin seçilmesi son derece önemlidir.

 

Ankara Maketçi

Hazırlanacak olan topoğrafik maketler çeşitlerinde önemli olan şeylerin başında programlı ilerleme son derece önemlidir. Çünkü planlı bir şekilde yapılacak olan çalışmalar esnasında herhangi bir sorunun ortadan kaldırılmasını da engellemektedir. Planlama aşamasında hangi konuların üzerinde dikkatlice durulması gerektiği ile alakalı gerekli olan bilgilerin tamamı eksiksiz şekilde not alınmalı ve bunlar uygulanmalıdır. Planlama çalışmaları esnasında dikkat edilmesi gereken her bir konu özel stratejiler ile özellikle vurgulanmalıdır. Çalışmaların yapılmaya başlaması sayesinde doğru yerleşim planları yapılırken aynı zamanda da uzun vadeli şekilde hatadan uzaklaşılması da sağlanmış olacaktır. Doğru adımların atılmaya başlanması ile beraber de kısa sürede topoğrafik maketler hazırlanmış olacaktır.


ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arazi Maket

Topografik Arazi Maketi