Ofis Maketleri

Ofis Maketleri

Ofis maketleri gibi minik şeyler insanlara her zaman şirin ve sevimli görünürler. Hatta kimi zaman küçük yapılar  büyüklerinden daha etkileyici ve şaşırtıcı olabilir. Mimari maketler de insanların yoğun ilgisini toplar ve mimari bilgisi bulunmayan kişilerin bu konu ile ilgili birçok unsuru rahatlıkla kavramalarına yardımcı olurlar.

Ofis Maketleri Ankara

Örneğin bitmiş binaların büyük olması, onların görüş açımıza tamamen sığmasına engel olur. Uzaktan baktığımızda bu binaların ancak bir kısmını görebilir ve algılayabiliriz. Aynı anda hem yan taraflarını hem de arka yüzünü görmemiz mümkün değil. Aşağıdan bakarak çatısındaki şekilleri de göremeyiz. Bu sebeple binayı bir bütün olarak algılayamayız. Diğer yandan binanın kendisine bakmaya çalışırken önümüzde birçok engel de olabilir. Örneğin tepeler, diğer binalar, ağaçlar, sis ve yağmur gibi doğa olayları bizim görüşümüze engel olabilir. İşte mimari maketler bizi tüm bu kısıtlamalardan kurtarır. Bir makete baktığımızda içeriği her ne ise, onu her açıdan ve her noktadan görebilir ve değerlendirebiliriz. Ofis maketleri de bu konuda gerek tasarımları için, gerek dizayn ve planlamaları için oldukça yardımcı olur. Mimari maketlerin bize yakın olması ve ona hemen dokunabileceğimiz hissi, kendimizi güvende hissetmemizi ve realist bir tasarım oluşturabilmemizi sağlar.

Ankara Maketçi

Tüm bunlar sayesinde maketler insanlara hayal yerine bir gerçeklik sunmakta ve bundan daha da önemlisi planlamalarını kolaylaştırmaktadır. Örneğin çizim üzerinden bir ofis planı yapamayan, ancak ofis maketini gördüğü zaman “işte bu” diyen birini düşünün. Bu maket hem bir karar kolaylaştırıcı halinde alıcıya yardımcı olmuş, hem de satışı sağlama aracı olarak satıcısına yardımcı olmuş oluyor.
Maket üreten kişilerin, yani maket şirketlerinin mutlaka sahip olması gereken özellikler vardır. Hiç şüphe yok ki tecrübe, profesyonellik, ileri teknoloji kullanımı gibi özellikler çok önemlidir. Şirket bu özellikler sayesinde ofis maketleri alanında deneyim ve gelişmiş teknolojisini kullanır, sizde hayalinizdeki ofise kavuşabilirsiniz. Maketlerin tümü için ve ofis maketleri için gereken başlıca özellikleri sıralarsak;
-Süreci sistematik bir şekilde yürütmek: Maketçilikte istenen şeklin tam olarak anlaşılması, araştırılması, yapılması gerekenlerin planlanması, eserin oluşturulması ve zamanında teslimi gibi çeşitli aşamalar bulunur. Eserin oluşturulması sırasında da bilgisayar üzerinden yapılan çeşitli hazırlıklar, malzemenin toplanması, malzemenin hazırlanması, parçaların birleştirilmesi, gerekiyorsa elektrik sisteminin oluşturulması, dekoratif detayların eklenmesi, eserin fanusa konması vs. gibi çeşitli aşamalar vardır.
-Disiplin ve sabır: Yukarıda saydığımız kısımların aksamadan ve gecikmeden gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda kaliteli bir sonuç elde edilebilmesi için maketçilerin mutlaka disiplinli bir biçimde çalışmaları ve sabırlı bir şekilde eserle ilgilenmeleri gerekir.
-Üç boyutlu düşünme gücü: Bitmiş bir makete bakarak maketi üç boyutlu olarak görmek son derece kolaydır. Ancak maket yapan kişilerin eserlerinin bitmiş halini en başından sonuna kadar hayal edebilmeleri, böylece detayları kafalarında canlandırarak hazırlıklara başlamaları gerekir.
Birçok detaylı aşamadan geçen ve özenle yaptığımız maketlerimiz ile ofis maketleri için iletişim bölümümüzden bize ulaşabilirsiniz.








ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arazi Maket

Topografik Arazi Maketi

Tarihi Eser Maketleri