Makine Maketleri

Makine Maketleri Nedir

333 Maket olarak 1983 yılından bu yana birçok maket alanında faaliyet gösterdiğimiz gibi, makine maketleri alanında da hizmet vermeye devam ediyoruz.
Siz hayal edin, biz sizin için maketini yapalım. Sizler için daima en iyiyi, en kaliteliyi en makul şartlarda ortaya koymayı hedefliyoruz. Deneyimli, profesyonel ve araştırmacı özelliklere sahip mimar ve teknikerlerden oluşan kadrosuyla uzun süredir mimarlığın uzmanlık gerektiren alanlarında hizmet veren 333 Maket, bilişim teknolojilerine bağlı olarak bilgisayarlı 3D oluşturucular, CNC makineleri, lazer kesici makineler ve geniş makine parkıyla maketçiliğin gereksinim duyduğu ileri makineleşmeyi, en önemli öge olan titiz el emeğiyle birleştirerek profesyonel bir biçimde makine maketleri sunmaya devam ediyor.

Ankara Maket

Mimari maket yapımı alanındaki 15 yıllık deneyimiyle sayısız projede imzası olan firma, aynı zamanda makine maketleri konusunda da bir çok projeye imza atmış durumda. Bilgisayarlı 3 boyutlu model veren sistemin yanında, CNC makineleri, bilişim lazer makineleri, geniş kapsamlı atölye makineleri, boya imkanları ve tabi ki bilgili, deneyimli kadrosuyla atölyesinde hizmet vermeye devam eden firma, makine maketlerinin yapımında ağırlıklı olarak poliüretan, poliester ve acrylic levhalar kullanıyor.
Maketlerin ve minyatür maketlerin birçok çeşidi olduğunu da belirtelim. Bu maketler; ev ve yerleşim maketleri, resmi alan maketleri, endüstriyel maketler, kent tasarım maketleri, yarışma maketleri, kesit maketleri, arazi maketleri, prototip maketler, stand maketleri, ışıklandırılmış maketler, öğrenci maketleri ve perspektif yapılar olarak sıraya koyulabilir. Biz size makine maketleri hakkında ve yapım aşamaları hakkında bilgi vereceğiz.

Makine Maketleri Yapım Aşaması

Projeleri hazırlanan çeşitli makinelerin, cad-cam programlarında elemanlarına bölünerek, her bir parça tüm detayları verecek şekilde 2D ve 3D olarak modellenmektedir. Modellenen parçalar CNC makinelerde üç boyutlu olarak şekillenir ya da yerine göre lazer makinelerde 2 boyutlu kesilir, ya da lazer-markalama yapılır.
Üretilen parçalar monte edilmekte ve boyaması yapılmaktadır. Tüm montaj ve renklendirme işlemleri tamamlanan makine modeli, projesine uygun olarak ve işlemleri tamamlanarak teslime hazırlanmaktadır. İstenirse, içten veya dıştan ışıklandırılmakta, lake maket tablası ve şeffaf koruyucu pleksiglas veya cam muhafaza eklenerek şık maket ayakları ile beraber teslim edilmektedir.

Ankara Maketçi

Bizim ihtiyaç duyduğumuz şey, ilk aşamada maketi yapılacak olan makinenin özellikleri ve dikkat edilmesi gereken noktaların tamamının net bir şekilde belirtilmesi. Böylece makine maketlerinin hazırlanması sırasında gerek ölçekleme gerekse detaylandırma işlemlerinde herhangi bir sorunun yaşanmaması ve yapılan maketin istenilen şekilde yapılması için son derece önemli bir hale geliyor. Şunu da söyleyelim ki, maket yapımı sadece şirketler ya da bir alanda proje hazırlığı yapmakta olan kişiler için yapılmıyor. Bunlarla beraber, bahsettiğimiz bu maketler aynı zamanda öğrencilerin incelemesi için, özellikle meslek liselerinde tercih edilen maket türlerinden olabiliyor. Şunu da belirtmemiz gerekiyor ki, maketin fiyatı onu üreten firma ile modelin kalitesine göre değişiklik gösterir. Her türlü soru ve fiyat bilgilendirmesi için iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arazi Maket

Topografik Arazi Maketi

Tarihi Eser Maketleri