Melen Barajı Maketi

Melen Barajı Maketi  Nedir?

Melen Barajı Maketi nin ortaya çıkmasının sebebi olan Melen Barajı, ve Hidroelektrik Santrali, Sakarya iline bağlı Kocaeli ilçesinde Melen Çayı üzerinde yapılmıştır Barajın asıl görevi Büyük Melen Projesi kapsamında İstanbul’a içme suyu temin edebilmektir. Barajdan elde edilecek bir diğer şey ise elektriktir. Elektrik üretilecek olan Melen Barajı Maketi nin yapılmış hali,45 MW kurulu güce sahiptir. Melen içme suyu kapsamında yapılan projenin, 1., 2. ve 3. aşamaları devreye girdiğinde üretilen enerjide de azalma olmuştur. İlk kademede yılda 183,33 Gwh, ikinci kademede yılda 140,60 Gwh geri kalan hayatında ise yılda 92,92 Gwh üretim yapacaktır. 50 yıl ömrü olacağı beklenen Melen Barajı, Melen Çayının denizle birleştiği yere 7 km uzaklıktadır. Baraj alanında çayın drenaj havzası 2.371 kilometre, yıl bazında ortalama debi ise 1599 hm küptür. Bu akışın %67’si olan 1077 hm küp, her yıl İstanbul’a içme suyu olarak gönderilecek. İnşaat sözleşmesi 17 Aralık 2012 tarihinde yapılmış ve 6 Mart 2014 tarihinde temeline başlanmıştır.

Melen Barajı Maket  Nasıl Yapılır?

Şimdi gelelim Melen Barajı Maketi çalışmasının önemine. Melen Barajı Maketi yapılmasının ilk amacı gerçeklik ve temsil etme arasında köprü görevi gören bir tasarım aracı ve bir fikrin fiziksel sunumu olmasının yanında, elle tutulabilen seviyede gerçek bir nesne olmasıdır. Maket aracılığıyla, çizim yapılarak ifadesi edilmesi zor olan problemler, gölge ve malzemeler gibi birbirleri ile ilişkisi olanları, birebir gösterebilmektedir. Maketin çevresinde hareket edilmesinin yanında maket hareket ettirilir ve söz konusu projeye farklı açılardan bakılabilir. Günümüzde de tasarımcılar tasarımın her alanında yaratıcı olmak zorundadır.

Bu zorunluluk, yaratıcılığın yöntem ve tekniklerinin sistemli hale getirilerek geliştirilmesi gerekliliğini de oluşturur. Geliştirilecek olan sistemlerin basit ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için de baraj tesisleri maketleri için gerekli aşamaların süratle aşılabilmesine olanak sağlar. Bu bölümde ise en uygun araç ve yöntemlerin seçilmesiyle beraber bu yöntemlerin geliştirilmesi, uygulama ya da üretim basamaklarında ortaya çıkma olasılığı olan her türlü olumsuz durumu ayrıntılı bir şekilde önceden belirlemeye yardımcı olur. Geliştirme ve düzeltmeler için çeşitli çözümleri, baraj maketleri için proje daha tasarım aşamasındayken bulmak büyük önem taşır.
Maket yapısını bu bağlamda düşünerek değerlendirmek ve tasarım listesinin başına yerleştirmek önemli bir olanak sağlar. Baraj maketleri yapımında tasarımcıların çok gelişmiş fikir üretme, geliştirme ve uygulama bilgisine sahip olmaları bir gerekliliktir. Fikirlerini göstermek için kullandıkları medya çeşitliliği ise üretici ya da tasarımcı kimliklerinin ana unsurunu oluşturmaktadır. Bu anlamda, bir medya çeşitliliği ve farklılığı olarak düşünülerek, 3 boyutlu bir mimari ya da tasarım sürecinin tasarlanma aşamasında maketinin yapılması; oluşan ilk fikirlerin gelişmesine ve farklı açılardan görülmesine yardımcı olarak bu fikirlerin görsel tasarımını beynimizde kurgulamak yerine, onları 3 boyutlu olarka görmemize ve nesnellik duygusu ile deneyimlememize yardımcı olur.

  ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arazi Maket

Topoğrafik Maketler

Topografik Arazi Maketi